sâmbătă, 3 martie 2012
Tort Diplomat
Ingrediente:
4 pachete gelatină de 10 grame
o cutie compot de ananas
3 ouă
250 grame zahăr
1/2 kg frişcă lichidă
Preparare:
Se pun pachetele de gelatină la înmuiat în zeama de la compot şi se lasă o oră. Gelatina, gălbenuşurile şi 100 grame zahăr se pun la foc mic, până se face o ciulama groasă.
Albuşurile se bat spumă cu puţină sare şi zahărul rămas. Separat se bate frişca. Jumătate din cantitatea de frişcă se amestecă cu albuşurile bătute spumă. Compoziţia astfel obţinută se amestecă cu gelatina călduţă.
Se adaugă fructe tocate mărunt si se pune într-un vas de 3kg. Se dă la rece câteva ore şi se ornează cu frişca rămasă.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu