Ai nevoie de: 4 fire de praz, 150 grame orez, 100 grame stafide, 100 ml ulei, o lingură de făină, 2 linguri de bulion, o linguriţă de zahăr, sare, piper.
Tai bucăţi de praz de 8 cm, le scoţi mijlocul-pe care îl toci şi îl înabuşi în ulei. Adaugi orezul, îl laşi să se călească uşor şi stingi cu apă. Când orezul a absorbit toată apa, îl iei de pe foc şi adaugi stafidele, piper şi sare după gust.
Cu acest amestec umplii bucăţelele de praz pe care le aşezi într-o tavă. Prepari un sos alb din făină şi 2-3 linguri de ulei şi îl stingi cu bulionul subţiat. Torni sosul peste prazul umplut şi adaugi zahărul.
Dai vasul la cuptor pentru 30 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu