BLAT: 5 ouă, 400 grame zahăr tos, 12 linguri ulei, 12 linguri lapte, 500 grame făină, un praf de copt, 4 linguriţe cacao.
CREMA: 400 ml lapte, 4 linguri făină, 2 pliculeţe zahăr vanilat, un pachet margarină RAMA, 300 grame zahăr farin, 150 grame nucă de cocos.
GLAZURA: 250 grame zahăr tos, 2-3 linguri apă sau lapte, 100 grame margarină.
MOD DE PREPARARE:
BLAT- Cele 5 albuşuri se bat cu zahărul. Cele 5 gălbenuşuri se amestecă cu uleiul şi se pun peste albuşuri. Se pun cele 12 linguri de lapte. Făina se amestecă cu cacaoua şi cu praful de copt. Se face o compoziţie grosuţă. Se coace la foc potrivit.
CREMĂ- Se amestecă laptele cu cele 4 linguri de făină şi se pune la fiert în baie de aburi, amestecând mereu, până se îngroaşă. Se dă la rece. Când s-a răcit, se adaugă untul care a fost amestecat cu zahărul farin.
Blatul este tăiat cu un capac de formă rotundă. Se taie pe jumătate şi se unge cu cremă. Se lipesc cele două părţi, se unge cu cremă de jur împrejur şi se dă prin nucă de cocos. Deasupra se pune glazura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu