Follow on Bloglovin

sâmbătă, 19 octombrie 2013

Tiramisu



Ingrediente

  • piscoturi - 24 bucati ;
  • mascarpone: 500 gr;
  • oua- 5;
  • cacao neagra;
  • cafea;
  • coniac;
  • zahar: 7 linguri;
  • fulgi de ciocolata rasa: 3 linguri;

Mod de preparare

Se separa ouale. Se bat albusurile spuma. Se bat separat galbenusurile cu zaharul, adaugandu-se esenta de rom pana se fac crema. Se face separat cafeaua (espresso). Se raceste cafeaua. Se incorporeaza crema de galbenusuri cu branza mascarpone si apoi si albusurile de ou batute spuma. Eu am folosit mixerul si nu recomand pt ca mi s-a cam subtiat crema finala (nu mult dar asa mi s-a parut. Recomand  sa se foloseasca o paleta pt incorporat amestecurile la final. Se face amestecul lichid din cafea si coniac (cine are, va pune si vin de Marsala, eu nu am gasit in Romania). Se pune intr-o tava cu pereti mai inalti (eu nu am gasit la indemana  si am facut pereti falsi din staniol, puteam folosi tava de chec dar acum mi-a dat prin cap), se pune un strat de piscoturi date prin cafea (inmuiate pe ambele parti), apoi un strat de crema, apoi iar un strat de piscoturi inmuiate in cafea, apoi ultimul de crema. Se pudreaza la final cu o sita cu cacao neagra si cu fulgii de ciocolata (ciocolata neagra rasa).
Se da la rece pentru minim 5 ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu