Ingrediente:
250 gr. faina alba
240 ml lapte
2 oua
mari sau 3 mici
3 linguri ulei
3 linguri rase zahar
1 lingurita rasa
sare
2-3 plicuri zahar vanilat sau esenta de vanilie
1 plic de praf de
copt
jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar
Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele intr-un vas si se
mixeaza 3-5 minute la viteza maxima pana se omogenizeaza. Se lasa 5-10
minute sa se odihneasca.
Putem folosi o tigaie antiaderenta de
teflon, sau in caz contrar putem folosi foarte putin ulei intr-o tigaie
obisnuita (cam 2-3 picaturi la fiecare clatita).
Cu un
polonic mic sau cu o lingura punem compozitie in tigaia incinsa pe foc
iute. Prajim 15- 20 de secunde pe fiecare parte.
Se servesc cu fructe, gemuri, miere, zahar praf cu scortisoara, siropuri etc...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu