Follow on Bloglovin

miercuri, 9 octombrie 2013

Dulceata de catina



Ingrediente

-1 kg boabe de catina
-1 kg zahar
-400 ml apa
-sucul de la 1 lamaie

Preparare:

Folositi doar lingura de lemn si vase smaltuite. Curatati catina de impuritati si spalati-o sub jet de apa rece. Lasati la scurs. Intre timp, fierbeti intr-un vas smaltuit, aproximativ 5 min, un sirop din apa si zahar, la foc potrivit. Indepartati spuma formata.
Adaugati catina, sucul de lamaie (previne zaharisirea dulcetii si ajuta la pastrarea unei culori frumoase), fierbeti 10 min, amestecand ocazional si spumuind, apoi dati deoparte.
Lasati 15 min in asteptare, transferati continutul in alt vas smaltuit, acoperiti si dati deoparte. a doua zi, fierbeti inca 10 min, luati de pe foc, lasati 15 min in asteptare, transferati in alt vas, acoperiti si dati din nou la camara pentru 24 ore.
A treia zi, mai fierbeti inca 10- 15 min, zdrobind bobitele de catina, pe cat puteti, din primele minute de fierbere, cu dosul lingurii de lemn. Cand dulceata devine sticloasa, isi schimba culoarea, din galben intens in portocaliu si este legata (faceti proba cu picatura), retrageti vasul de pe foc.
Puneti fierbinte in borcanele sterilizate si uscate, capsati si dati la dunst uscat (intre paturi), rasturnand borcanele pe capac, pana a doua zi sau la racirea completa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu