Ingrediente:
120 g de unt
- 80 g de zahar brun
- 1 galbenus
- 160 de grame de faina
- vanilie
- jumatate de lingurita de sare
- esenta de rom
- gem de orice ( in cazul de fata gem de caise si
jeleu de cirese )
1. Cu ajutorul unui mixer de mana sau robot de bucatarie, se
amesteca untul si zaharul cam 3-4 minute.
2. Se adauga galbenusul de ou, vanilia si romul.
3. Faina, amestecata cu sarea, se incorporeaza treptat pana
se obtine o coca destul de moale, maleabila.
4. Se modeleaza bilute din aluat
5. Cu ajutorul unui deget sau lingurite, se face o
adancitura in mijlocul viitorului cookie. Se aseaza pe o tava de copt, tapetata
cu hartie, la distanta de 7 cm. Se baga tava cu bunatati in cuptorul incins in prealabil la 180 de
grade.
6. Dupa 10 minute se scoate tava din cuptor si se pune
jumatate de lingurita de gem pe fiecare cookie.
7. Inca 10 minute la cuptor, 2 minute de racit in tava si
alte 5-6 minute de racit pe cookie rack.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu