Ingrediente
500 g spanac congelat3 căţei de usturoi
125 g unt
4 ouă
80 g făină albă
80 g făină integrală
Sare
Pentru umplutură
200 g morcovi
100 g unt
300 g brânză de vaci
Piper
Sare
Mod de preparare
Lasă spanacul să se dezgheţe într-o strecurătoare. Stoarce-l bine şi pune-l în blender cu untul şi mixează. Pune amestecul într-un castron şi adaugă gălbenuşurile, făina, un praf de sare, iar la urmă albuşurile bine bătute.Tapetează cu hârtie pergament o tavă de copt şi întinde peste ea acest aluat. Dă la cuptor pentru 15 minute.
Fierbe morcovul în apă cu sare, apoi taie un morcov pai (ca pe cartofi), iar restul dă prin răzătoare mare. Freacă brânza de vaci cu untul moale până se omogenizează, condimenteză cu sare şi piper, apoi amestecă cu morcovul ras.
Scoate aluatul cald pe un prosop umed de bucătărie, unge-l cu crema de brânză, pune bucăţiele de morcov pe marginea foii şi apoi rulează. Înfăşoară rulada de spanac într-o folie şi ţine-o la frigider cel puţin două ore înainte s-o tai.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu