Ingrediente
Blat
6 albusuri
300 grame nuca de cocos
300 grame zahar
un praf de sare
Crema de vanilie
6 galbenusuri
8 linguri zahar
50 grame amidon
300 ml lapte
350 ml frisca
esenta vanilie
un praf de sare
Stratul de ciocolata
200 grame ciocolata
75 ml frisca lichida
Mod de preparare
Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cu zaharul. Se adauga nu ca de cocos si se amesteca cu o spatula.
Se pune in tava tapetata si se lasa la cuptor pana devine aurie.
Dupa ce s-a racit se lasa sa se raceasca si se pune stratul de ciocolata.
Crema: Se amesteca galbenusurile cu zaharul, amidonul si 100 ml lapte.
Punem restul de lapte la fiert si cand a dat in fiert punem peste el amestecul de galbenusuri amestecand in permanenta pana se ingroasa.
Mixam frisca si o adaugam in crema dupa ce s-a racit.
Intindem stratul de crema peste cicolata si decoram cu ciocolata rasa.
Dam la rece pentru cateva ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu