INGREDIENTE
Sunt 3 foi care se coc individual.
Ingredientele pentru o foaie:
3 albusuri
3 linguri de zahar
2 linguri de faina
1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
5 linguri de nuca macinata
Crema:
9 galbenusuri
200 g zahar pudra
200 g unt
esenta de vanilie
Decor:
ciocolata rasa
MOD DE PREPARARE
Albusurile le batem spuma, adaugam treptat zaharul si mixam pana devin lucioase, apoi punem faina,bicarbonatul stins si amestecam cu o lingura incet, de jos in sus.Incorporam cu grija si nuca, dupa care tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiuni mici(in jumatate decat cea de la aragaz) si dam la cuptorul preincalzit 180° pentru 15 minute sau pana se rumeneste usor. Repetam operatiunea inca de doua ori pana cand sunt gata toate cele trei foi ale prajiturii.Galbenusurile,zaharul pudra si esenta de vanilie se pun pe bain-marie si se amesteca pana cand se ingroasa. Se lasa apoi deoparte la racit,dupa care se incorporeaza cu untul mixat spuma( untul trebuie sa fie la temperatura camerei).Incepem sa montam prajitura: foaie,crema,foaie, crema,iar pe ultima foaie intindem un strat subtire de crema,peste care radem ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu