Blat alb:
-2 linguri zahar
-2 linguri faina
Blat maro:
-2 oua
-2 linguri zahar
-1 1/2 lingura faina
-1 lingura cacao
Blat cu nuca
-2 oua
-2 linguri zahar
-2 linguri nuca macinata
-1 lingura faina
Sirop:
-200 ml apa
-120 g zahar
-1 esenta de rom
Crema:
-3 oua
-3 linguri amidon
-6 linguri zahar
-2 plicuri zahar vanilat
-500 ml lapte
-stafide
-nuca macinata
Sos de ciocolata:
-1 ciocolata amaruie
-2-3 linguri frisca lichida
Mod de preparare
Fiecare blat se coace separat, in aceeasi tava, pe hartie de copt.Se separa ouale, se bat spuma tare albusurile, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, apoi amestecand usor de jos in sus, se adauga faina. La fel se procedeaza si la celelalte blaturi.
Pentru crema, separam ouale si batem albusurile spuma tare. Galbenusurile le amestecam cu zaharul, vanilia, amidonul si turnam usor laptele caldut. Fierbem crema pana capata consistenta unei budinci apoi adaugam albusurile spuma si amestecam usor pana se inglobeaza in crema fierbinte.
Asamblare:
Blat alb, insiropat, cu siropul de zahar cu rom, 1/3 din crema, nuca macinata si stafide in functie de preferinta. Blat maro, insiropat, 1/3 crema, nuca macinata, stafide. Blat cu nuca. Frisca si sos de ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu