Follow on Bloglovin

sâmbătă, 25 octombrie 2014

Prajitura Snickers

Ingrediente
Blat:
7 albusuri
7 linguri de zahar
200 g nuca macinata
4 linguri faina
1 lingurita praf de copt
Glazura alba:
200 g ciocolata alba
2 linguri de ulei
Glazura neagra:
200 g ciocolata neagra
2 linguri de ulei
Crema:
12 linguri de zahar
200 g unt
7 galbenusuri
200 g arahide prajite nesarate

Mod de preparare

Mixam albusurile spuma, adaugand treptat zaharul, pana cand iese o spuma tare si lucioasa .Separat se amesteca faina cu nuca si praful de copt pe care le incorporam cu grija in albusuri.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 180° pt 25 minute sau pana cand se rumeneste usor, dupa care il lasam sa se raceasca.
Ciocolata alba impreuna cu cele 2 linguri de ulei se topeste pe baie de aburi si se toarna peste blatul racit complet, apoi se da la congelator pana se intareste.
Pentru crema, se caramelizeaza 10 linguri de zahar, peste care se adauga untul amestecand rapid cu o lingura din lemn.Lasam sa fiarba la foc mic pana cand untul este bine amestecat cu caramelul. Galbenusurile le amestecam cu 2 linguri de zahar si le punem impreuna cu arahidele peste crema de caramel.Lasam sa fiarba pana cand se ingroasa un pic, amestecand continuu. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca dupa care intindem crema peste glazura alba.Dam din nou la rece apoi turnam glazura neagra care se prepara la fel ca cea alba. Se lasa prajitura la frigider pentru 3-4 ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu