Follow on Bloglovin

miercuri, 2 aprilie 2014

Krantz

Ingrediente blat:
8oua, 6 linguri faina, 3 linguri cacao, 9 linguri zahar, coaja rasa de la o lamaie
Ingrediente crema:
500 ml lapte, 4 linguri faina, 300 grame unt, 300 grame zahar pudra, 150 grame nuci fin macinate, 1 plic zahar vanilat
Krantz:
150 grame zahar, 25 de nuci
Mod de preparare:
Pnetru blat, freci galbenusurile cu 7 linguri de zahar pana se dizolva. Bati albusurile spuma cu zaharul ramas, apoi adaugi galbenusurile, cacaua, faina si coaja de lamaie. Torni compozitia in doua tavi de cozonac si dai la cuptor.
Pentru crema, dizolvi faina in lapte si fierbi la foc mic, pana se ingroasa. Ferci untul spuma cu zaharul, apoi adaugi crema fiarta si racita, nuca macinata si zaharul vanilat.
Blatul racit se taie in trei, pe orizontala. Intinzi crema pe blat si la final se imbraca prajiturile in crema. Pe deasupra se presara krantzul (nuca se taie si se caramelizeaza in zahar, se intinde pe o hartie de copt si se sparge dupa ce se raceste).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu