Follow on Bloglovin

duminică, 6 aprilie 2014

Amandina

Blat:
6 oua, 200 grame zahar, 30ml apa, 30ml ulei, 20 grame cacao, 8 linguri faina.
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se intaresc. Se adauga galbenusurile frecate cu apa si uleiul. Treptat se adauga faina si cacaoa.
Se pune compozitia in tava unsa si tapetata cu hartie si se da la cuptor 30-35 minute. Dupa ce se raceste, blatul se taie in 2, pe orizontala.
Crema:
3 galbenusuri, 150 grame zahar pudra, 250 grame unt, 3 linguri cacao, 1 fiola esenta de rom
Untul partial topit se mixeaza bine 1-2 minute. Se adauga zaharul pudra, galbenusurile, cacaoa si esenta de rom.
Sirop:
400ml apa, 150 grame zahar, 2 plicuri cappucino rom, 1 fiola esenta de rom
Asamblare:
Se taie blatul in doua pe orizontala. Se insiropeaza primul blat, se pune crema si al doilea blat. Insiropam din nou, si portionam prajitura. Se topesc 2 plicuri de glazura Dr. Oetker de ciocolata sau se face o glazura din ciocolata topita si se intinde peste prajitura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu