Ingrediente blat:
5 albusuri, 150 grame zahar, 100ml lapte, 50ml ulei, 135 grame faina, 25 grame cacao, 10 grame praf copt, 8 piscoturi, esenta rom
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul, mixand incontinuu. Se adauga uleiul si laptele si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua, se cern peste compozitia din albus si se omogenizeaza cu o lingura de lemn. Tava se unge cu unt si se tapeteaza cu hartie. Se toarna compozitia si se niveleaza.Cele 8 piscoturise aseaza peste compozitie formand 4 linii paralele.
Se apasa peste piscoturi cu o ligura, sa intre in aluat.
Ingrediente crema:
100 grame ciocolata alba, 150ml frisca lichida, 5 galbenusuri, 200 grame zahar, 300ml lapte, 30 grame amidon(3 linguri rase), 1 pastaie vanilie, 300ml frisca, 15 grame gelatina, ciocolata rasa.
Ciocolata alba rupta bucati se pune intr-un vas pe foc, impreuna cu 150ml frisca lichida si se incalzeste pana se topeste, apoi se pune la frigider.
Laptele se pune intr-un vas cu pastaia de vanilie si se incalzeste. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amidonul si laptele. Amestecul se pune pe foc si se amesteca pana devine ca o budinca.
Gelatina hidratata in apa rece se pune la bain-marie si se dizolva, apoi se adauga peste budinca si se amesteca energic. Se lasa sa se raceasca.
Amestecul de ciocolata alba si frisca se mixeaza si se amesteca cu 300ml frisca batuta.
Dupa ce budinca este racita, se adauga treptat amestecul de frisca si ciocolata alba.
Blatul racit se insiropeaza putin cu un amestec de apa, zahar, rom si cafea si deasupra se pune crema. Se lasa la frigider 2-3 ore, se scoate si se portioneaza. Se presara ciocolata rasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu