Follow on Bloglovin

marți, 18 martie 2014

Croissante cu ciocolata



 





















Ingrediente:
500g făină
250ml lapte
100g zahăr
1 linguriţă de sare
10g drojdie uscată
250g unt

Plamadeala
Amestecă 50g din făină cu 50ml de lapte călduţ şi o jumătate de linguriţă de zahăr. Amestecă totul şi lasă plămădeala într-un loc călduţ vreo 10 minute.

Aluatul
1 Pune făina într-un bol şi amestec-o cu sarea şi restul de zahăr. Adaugă laptele, amestecă totul bine şi apoi frământă totul rapid (dacă ai un robot de bucătărie, profită!). Când plămădeala a făcut bule, adaug-o peste amestecul de făină şi frământ-o până obţii un amestec omogen.
Se pune într-un vas acoperit cu un şervet, la loc călduţ, cam 2 ore.
2 Când aluatul şi-a dublat volumul, pliază-l şi apasă-l de mai multe ori, pentru a elimina gazul format. Apoi procedează cu untul ca în pasul 2 de la aluatul franţuzesc clasic.
3 Urmând tehnica din paşii 3 şi 4 de la foitajul clasic, acoperă untul cu aluatul şi apoi pliază-l pe acesta de încă 3 ori. Dacă untul este prea umed şi străpunge aluatul, pune-l câte 30 de minute la rece între fiecare pliere. La final lasă-l 1-2 ore la rece, acoperit cu o folie. Apoi întinde o foaie (nu prea subţire – cam 7-8mm) şi formează croissante şi melci cu stafide după cum urmează:
4 Întinde aluatul într-un dreptunghi şi împătureşte-l în trei. Răsuceşte-l către dreapta pentru a avea latura mică în faţă. Repetă acţiunea, înveleşte aluatul în folie şi pune-l la rece o oră. Întinde şi împătureşte de încă patru ori, lăsându-l câte o oră la rece la mijloc şi la final, după care i se poate da forma dorită.

Croissante
1 Taie aluatul în fâşii late de 15cm, pe care le veţi decupa apoi în triunghiuri isoscel (cu o tăietură în zig-zag). Puneti cate o lingurita crema de ciocolata si rulaţi fiecare triunghi dinspre bază către vârf.
2 Aşezaţi croissantele pe o tavă tapisată cu hârtie de copt şi mai lăsaţi-le să crească la temperatura camerei (1-2 ore).
3
Ungeţi-le cu gălbenuş bătut cu puţină apă şi coaceţi-le în cuptorul încins la 200° timp de 15-20 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu