Ingrediente:
Blat:
8 albusuri
200 gr zahar
100 gr mac
50 gr cocos (colorat)
6 linguri faina
Crema:
8 galbenusuri
200 gr zahar
300 ml lapte
1 plic budinca vanilie
300 gr unt
Blatul de biscuiti
150 gr biscuiti
200 ml cafea (ness)
Glazura:
150 gr ciocolata amaruie
150 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Blat:
Batem albusurile cu un praf de sare pana devin ferme. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam macul si cocosul. Adaugam faina si amestecam usor cu ajutorul unei spatule. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si nivelam.Dam la cuptor pana se rumeneste usor.
Crema:
Mixam galbenusurile cu zaharul
pana devin isi dubleaza volumul. Le punem intr-un vas si adaugam peste
ele laptele si praful de budinca. Punem pe foc pana incepe sa se
ingroase usor. Atentie, amestecati tot timpul ca sa nu se lipeasca de
fundul vasului. Daca in momentul in care trecem lingura prin crema se
vede fundul vasului, crema este gata. Lasam
deoparte sa se racoreasca. Mixam untul pana se spumeaza. Adaugam crema racita putin cate putin pana o incorporam pe toata.
Intindem crema peste blat.
Preparam cafeaua si o lasam sa se raceasca. Trecem biscuitii rapid prin cafea apoi ii asezam deasupra prajiturii pana acoperim toata suprafata.
Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida la bain marin. Omogenizam si intindem glazura deasupra prajiturii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu