Ingrediente
Blat: 6 albusuri, 200 grame zahar pudra, 200 grame miez de nuca, 3 linguri de faina, 1 plic praf de copt, 1 lingurita zeama de lamaie sau otet, 1 lingura de unt, esenta de migdale.
Crema: 5 linguri de zahar, 6 galbenusuri, 250 grame unt sau margarina Rama, 200 grame nuci
Glazura: 200 grame ciocolata alba, 50 grame ciocolata neagra, 5o ml ulei, 50 ml frisca lichida
Mod de preparare:
1. Se bat albusurile spuma cu zaharul. In be
zeaua obtinuta se incorporeaza pe rand nuca macinata, faina, esenta de migdale si praful de copt stins, amestecand usor de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o tava de 25X35cm, in prealabil unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Blatul se coace timp de jumatate de ora, la foc mediu.
2. Blatul se glazureaza cu ciocolata alba topita lqa bain-marie, impreuna cu uleiul si jumatate din frisca lichida.
3. Zaharul se caramelizeaza la foc mic. Se adauga untul, galbenusurile si nuca. Se omogenizeaza totul rapid si se intinde crema in strat uniform peste glazura de ciocolata alba.
4. Ciocolata neagra se topeste la bain-marie cu frisca ramasa si se intinde peste crema.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu