Follow on Bloglovin

vineri, 4 septembrie 2015

Chec aperitiv

       Checul rosu:
4 oua
250 g branza de vaci
1 iaurt degresat mic
4 linguri ulei de masline extravirgin
1 lingura boia dulce de ardei
1 lingurita chilli
2 linguri suc de rosii
sare de mare, piper, dupa gust
1 praf ghimbir
5-6 linguri faina alba de grau
1 pliculet praf de copt
Toate ingredientele pentru checul rosu se amesteca intr-un bol cu ajutorul mixerului.
Se toarna aluatul de chec intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit. Se coace la foc mediu (180-200 grade Celsius) pana trece testul scobitorii (40-45 minute). Se lasa checul la racit, dupa care se feliaza.
Se decupeaza fiecare felie cu un cutter pt. fursecuri.
Checul verde:
1 legatura marar proaspat, tocat marunt
200 g branza de vaci
1 iaurt degresat mic
3 oua
5-6 linguri faina de grau alba
sare neiodata
1 praf nucsoara
1 pliculet praf de copt
Se prepara aluatul pentru al doilea chec, prin mixarea in robot a tuturor ingredientelor.
Intr-o alta tava de chec, tapetata cu hartie de copt se aseaza formele decupate in picioare, reconstituind oarecum checul initial.
Peste aceste forme se toarna aluatul checului verde.
Se introduce din nou tava in cuptorul preincalzit si se coace inca o data la foc mediu (180-200 grade Celsius), pana trece testul scobitorii.
Se lasa la racit, iar dupa racirea completa, se poate felia si servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu