Follow on Bloglovin

joi, 7 august 2014

Panettone


Ingrediente
Lapte-80 ml(cald)
Drojdie uscata-10 g sau 25g proaspata
Faina-370 g
Oua-3 buc
Unt-85 g
Zahar-60 g
Sare-jumatate de lingurita
Esenta de vanilie-1 fiola sau o sticluta
Fructe uscate(stafide, caise, prune, etc)
puteti adauga portocale confiate, merisoare, caise uscate, bucatele de ciocolata, etc.
Mod de preparare
1. Maiaua
Intr-un bol adanc se toarna laptele cald, drojdia si 70g de faina, amestecati bine, acoperiti cu o folie vasul si lasati pentru 45 minute - 1 ora.
2.Framantarea
Intr-un bol puneti untul moale, sarea, vanilia si 60g zahar - bateti bine cu mixerul.
Apoi adaugati ouale si faina in urmatoarea schema:
1 ou - bateti cu mixerul + 100g faina - iar bateti cu mixerul
1 ou - bateti cu mixerul + 100g faina - iar bateti cu mixerul
1 ou - bateti cu mixerul + 100g faina - iar bateti cu mixerul (aici va recomand sa schimbati paletele la mixer cu carligele de amestecat aluat)
Adaugati maiaua si fructele uscate .
Aluatul astfel format il mutati cu o spatula(este destul de lipicios, putin mai gros decat un aluat de chec) intr-un bol uns cu putin ulei sau unt(obligatoriu sa fie uns!)
Acoperiti cu o folie si lasati sa creasca 2 ore - va cam umple bolul.
Presarati faina pe masa de lucru si scoateti aluatul din bol. Il framantati 2-3 minute ajutandu-va cu faina.
Ungeti o tava cu pereti detasabili sau puneti hartie pe una normala, puneti aluatul, presandu-l usor cu degetele. Lasati aluatul sa creasca in tava alte 2 ore si dati la cuptor pentru 40-45 minute.
 Optional, puteti pune o glazura deasupra sau imediat ce il scoateti din cuptor, ungeti cu unt si presarati zahar pudra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu