Ingrediente
1 kg fasole boabe
1 l ulei
100 gr bulion
1 kg ceapa
1 kg rosii
1 kg ardei capia copt
1/2 kg morcovi
sare, piper
5-6 foi dafin
cimbru
boia de ardei
Mod de preparare
Spalam fasolea si o punem la fiert.
Adaugam in apa in care fierbe o lingurita de sare si o ceapa curatata si taiata in doua.
Cand fasolea este bine fiarta o scurgem si o dam la robot sau prin masina de tocat.
Tocam marunt ceapa si morcovul il dam pe razatoarea mica. Le calim in ulei pana se inmoaie.
Adaugam fasolea si omogenizam.
coacem ardeii, le curatam pielita si indepartam cotorul si semintele. Ii
tocam marunt si ii adaugam peste fasole.
Adaugam rosiile tocate cubulete
mici sau date pe razatoare si punem dupa gust sare, piper, cimbru si
boia. Adaugam foile de dafin. Fierbem la foc mic amestecand intr-una ca
sa nu se lipeasca.
Turnam zacusca
fierbinte in borcanele bine sterilizate in prealabil. Capsam borcanele
si le punem intr-un vas pe fundul caruia am asezat un prosop de
bucatarie. Completam cu apa pana la jumatatea borcanelor si dam in
doua-trei clocote. Lasam sa se raceasca apoi depozitam borcanele in
camara la loc racoros.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu