Follow on Bloglovin

miercuri, 9 iulie 2014

Zacusca de fasole

Ingrediente
1 kg fasole boabe
1 l ulei
100 gr bulion
1 kg ceapa
1 kg rosii
1 kg ardei capia copt
1/2 kg morcovi
sare, piper
5-6 foi dafin
cimbru
boia de ardei

Mod de preparare
Spalam fasolea si o punem la fiert.
Adaugam in apa in care fierbe o lingurita de sare si o ceapa curatata si taiata in doua. Cand fasolea este bine fiarta o scurgem si o dam la robot sau prin masina de tocat. 
Tocam marunt   ceapa si morcovul il dam pe razatoarea mica. Le calim in ulei pana se inmoaie.
Adaugam fasolea si omogenizam. coacem ardeii, le curatam pielita si indepartam cotorul si semintele. Ii tocam marunt si ii adaugam peste fasole.
Adaugam rosiile tocate cubulete mici sau date pe razatoare si punem dupa gust sare, piper, cimbru si boia. Adaugam foile de dafin.  Fierbem la foc mic amestecand intr-una ca sa nu se lipeasca.
Turnam zacusca fierbinte in borcanele bine sterilizate in prealabil. Capsam borcanele  si le punem intr-un vas pe fundul caruia am asezat un prosop de bucatarie. Completam cu apa pana la jumatatea borcanelor  si dam in doua-trei clocote. Lasam sa se raceasca apoi depozitam borcanele in camara la loc racoros.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu